240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.

Общият брой на регистрираните с болестта у нас от началото на епидемията вече е 6 342 души. 2 917 са активните случаи към 9 юли.

498 българи се намират в болница за лечение, като 29 са в интензивни структури.

снимка: ЕПА/БГНЕС

476 е статистиката за заразения медицински персонал. 129 пациенти са записани като излекувани за последните 24 часа, с тях общият им брой става 3 166.

Петима души са починали за денонощието, като така общият брой на жертвите стават 259.

снимка: iStock

Най-много – 71, продължават да бъдат новозаразените в София-град, следвани от Пловдив с 21 случая и Благоевград със 17. Във Варна новите случаи са с един по-малко – 16. 13 са новите случаи в Смолян, в Кюстендил, Плевен и София област новозаразените са по 12. В Стара Загора са 11, следват Сливен с 9, Велико Търново с 8 и Пазарджик със 7. В Добрич новоустановените случаи са 5, в Русе, Бургас и Кърджали са 4, във Враца – 3. Габрово и Ямбол се отчитат с по два новозаразени, по един е в областите Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Търговище, Хасково, Шумен.

Няма нови случаи във Видин и Разград.

снимка: www.municipiodebayamon.com

Вчера стана ясно, че футболният мач между “Локомотив” (Пловдив) и ЦСКА-София ще се играе без публика на стадиона в парка “Лаута”, обяви Областният кризисен щаб.


Share Follow

Leave A Reply