Парламентът ще приеме процедурни правила за избор на председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Съгласно Законът за енергетиката именно парламентът е органът, който избира ръководството на КЕВР.

снимка: БГНЕС

Припомняме, че в началото на седмицата Пламен Младеновски, който бе единственият кандидат за поста оттегли кандидатурата си. Той беше кандидатура на ГЕРБ. Председателят на енергийната парламентарна комисия Валентин Николов от ГЕРБ обясни, че решението на Пламен Младеновски  е свързано със започната кампания срещу него и с липсата на широка подкрепа.

В проекторешението с новата процедура е предвиден 5-дневен срок за внасяне на кандидатури за председател на Регулатора. До избора на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април.

снимка: Transmedia.bg

Същевременно продължава процедурата за избор на членове на Комисията, като кандидатите ще бъдат изслушани идния вторник в енергийната комисия в Народното събрание.

От 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол. В него ще участват 6 министри от кабинета “Борисов” 3. На депутатски питания ще отговаря министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.


Share Follow

Leave A Reply