“Искането на президента в превод означава, че иска цялата власт в държавата.” Това каза на извънреден брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

снимка: БГНЕС

Той подчерта, че сегашното правителство е единствената възможна конструкция, която може да управлява в момента. Томислав Дончев добави, че няма нито да иска оставката на държавния глава, нито да хули президентската институция, защото това би задълбочило още повече институционалната криза в държавата.

„Благодаря на всички български граждани, които протестират, без да нарушават обществения ред . Специална благодарност към полицаите, които са подложени на огромно напрежение. Вероятно очаквате след включването на г-н президента огледална реакция. Няма да има такава. Няма да кажа, че правителството иска оставката на президента. Това би довело до тежка институционална криза. Българският президент има повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара, въпреки всичко. Не очаквайте от мен и да хуля президентската институция.Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение към съветниците на г-н президента”, каза още Дончев.


Share Follow

Leave A Reply