“С моя заповед са назначени проверки, които имат за цел да установят обективната истина на събитията и на участващите в тях лица”. Това съобщи старши комисар Георги Хаджиев по повод насилието по време на протестите. “Проверките ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения на служителите ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. В една от сутрешните медии чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Нейният син не е лице от клипа под колоните на Министерския съвет. Синът ѝ е случай от 10 юли на Орлов мост”, каза шефът на СДВР.

снимка: БГНЕС

“Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на “Спешна помощ”, информифра шефът на столичните полицаи.”Младежът е задържан на Орлов мост за грубо поведение спрямо друг гражданин и органите на МВР. Има разпоредена проверка, тя ще приключи в законовия срок. Има голям обем от информация. Като е настанен в арестното на Първо районно, има записи, ще бъдат снети. Има повдигнато обвинения. Обиждал ги е, не бих могъл да коментирам изразите, те не са за пред обществото”, обясни още старши комисар Георги Хаджиев.


„Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства. Както виждате първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР. Полицията е деполитизирана, уверяват от дирекцията. И поясниха, че тяхната задача е само и единствено да пазят обществения ред.


Share Follow

Leave A Reply