“Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска помощ след сблъсъците по време на протеста пред Министерския съвет тази вечер. Един полицай е откаран в ИСУЛ, а друг е с порорезна рана на шията”. Това съобщиха на брифинг от СДВР. По думите им са хвърляни две бомби пред бившия Партиен дом. Шестима полицаи са били без каски. Едно момче от протестиращите е паднало в множеството вследствие на хвърлената бомба. Двама полицаи са клекнали, за да му окажат помощ. Без никаква намеса на полицейски служители е започнало масово замеряне с кутии и пликове червена боя, обясниха от СДВР. Хвърляни са и стъклени бутилки, вследствие на което е счупена вратата на сградата и е направен опит за нахлуване вътре.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама полицейски служители без каски са били нападнати и бити пред вратата.Последва хвърлянето на още бомби и бутилки. Според Антон Златанов, зам.-директор на СДВР, в бутилките е имало запалителна течност.”Няма да допуснем нападение спрямо полицейски служители, което не е провокирано от нищо. Няма да допуснем и нахлуване в сградата.

Антон Златанов, снимка: front.bg

Златанов отново призова гражданите да не се подават на провокации. По думите му има група от хора, които искат да осквернят мирния протест на гражданите. Той потвърди информацията, че сред протестиращите има провокатори, за които полицията са предупредени от мирни граждани.


Share Follow

Leave A Reply