По предложение на ГЕРБ парламентът ще изслуша министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на икономиката Лъчезар Борисов. “За” предложението гласуваха 125 народни представители, “против” – 45 и “въздържали се” – 16 , с което това бе включено като точка в дневния ред на депутатите. Те ще бъдат изслушани за здравните, социалните и икономически мерки на правителството. Вносители на предложението са председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела и група народни представители.

От своя страна зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски поиска за пореден път изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за новите мерки срещу коронавируса. “Предлагам ви наистина да го направите, като поканите министър-председателя г-н Борисов да дойде и да се отчете и да разкаже на народните представители, на българските граждани, на стотиците хиляди протестиращи по улиците на България, да разкаже какви мерки предлага, как ще се справи с кризата, до която той доведе България”, каза още Свиленски.

“Тези трима министри отново да бъдат бушоните, подложени на парламентарни процедури, най-малкото не го заслужават, защото са избрани преди дни”, посочи Свиленски.  Той отново призова председателя на парламента да го покани в зала и изрази надежда, че Борисов не е в Брюксел, нито под карантина, нито пътува някъде с джипа си. По думите му София е блокирана и ще е неприятно, ако той се вози някъде извън града. „Да дойде и да си свърши работата. В правилника ясно е казано, че в началото на всяко шестмесечие министър-председателят трябва да дойде тук и да ни информира. И понеже искате да го скриете, решавате отново да нарушите правилника. Хайде да спрете да нарушавате законите на държавата, защото София е блокирана именно от вашите действия“, заключи Свиленски.


Share Follow

Leave A Reply