Представителят на Huawei в Германия Дейвид Уанг призова немското правителство да не блокира усилията на китайската компания за изграждане на 5G мобилни мрежи в страната.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Според седмичното списание “Дер Шигел” (Der Spiegel), технологичният гигант Huawei е заявил, че “изключването му от 5G мрежите в Германия ще засегне предимно нашите настоящи клиенти и техните клиенти и акционери, тъй като след подобно решение доставчиците вече няма да могат да избирате най-добрите продукти на пазара”.

Германското правителство реши да отложи за след лятната ваканция окончателното решение относно по-строгите правила за сертифициране. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обаче отбеляза в комисията по вътрешните работи, че въпросът с Huawei “все още трябва да бъде решен”.

Междувременно Дейвди Уанг добави, че забраняването на Huawei в Германия “със сигурност няма да увеличи сигурността на мрежите, даже напротив“. Изявлението на представителя на Huawei в Германия е факт, след като по-рано през месец юли Обединеното кралство реши да започне да прилага забрана за участие на китайската компания в 5G мрежата на страната още от края на тази година.


Share Follow

Leave A Reply