Учебната година ще стартира присъствено, но ще се спазват определени мерки и ще се превключва към електронно обучение при нужда. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социално-икономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони“, посочи министърът.

снимка: БНР

„Аз си задавам въпроса ще има ли увеличение на учителските заплати, както сме планирани или то ще бъде отложено. Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ“, посочи той.


Share Follow

Leave A Reply