На извънреден брифинг в Министерския съвет социалният министър Деница Сачева заяви, че акцията на “Системата ни убива” не е протест на майки на деца с увреждания, а провокация. “Събрали сме се заради опита на една поредна провокация да бъде представена като защита на правата на хората с увреждания. Говори се много за това, какво е направило правителството за хората с увреждания. От 2009 година разходите на Министерството за труда и социална политика за хора с увреждания са били 245 млн.лв., а за 2020 година – 921 млн. лв.”, каза още тя и представи данни за политиките и програмите на правителството.

“Колко гнусното, долното и наглото трябва да са пропили душата ти, за да отидеш пред дома на някого и да тероризираш децата и внуците му?! Всички знаем какво означава да изпишеш нещо върху черни чували пред дома на човек. Мая Манолова, днес ти мина всички човешки граници! Системата ни убива, от днес Вие не сте организация със социални искания, а политическа шпицкоманда за терор на хамелеона Мая Манолова.” Това написа в профила си в социалната мрежа “Фейсбук” пиарът на ПП ГЕРБ Никола Николов. Поводът за реакцията му също е акцията на майките от “Системата ни убива” и лидерът на “Изправи се.бг” Мая Манолова пред дома на премиера Бойко Борисов. “Днешната Ви нагла акция пред дома на премиера Бойко Борисов връща България към едни мракобесни времена, срещу които поколения българи се борим и до днес. И не, няма да позволим на хора като Вас да диктуват дневния ред на България чрез заплахи, терор, блокади и хулигански действия. Уважавам правото на всеки да протестира, но по мирен и демократичен начин! Всичко останало е опит на анархията да поругае правовия ред и демокрацията.”, заяви още той.

През 2013 година Манолова участва в т.нар. “Костинбродска афера” – инсинуация, целяща да внуши наличието на схема за изборна измама в парламентарните избори в България през 2013 г. с участието на Мая Манолова, която по това време е депутат в Народното събрание от листата на БСП.

снимка: БГНЕС

През 2019 година тя подаде оставка от поста си на омбудсман на Републиката, за да се включи в надпреварата за кмет на София. Изборите тя изгуби от дългогодишния кмет на Столична община Йорданка Фандъкова. В събота настоящият председателят на Гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова демонстративно запали протоколи от местните избори миналата година. Пред сградата на ЦИК бяха запалени 900 протокола от кметските избори в София, които Мая Манолова оспорваше в съда. За поста на омбудсман Мая Манолова беше избрана с гласовете на ГЕРБ при гласуването в Народноро събрание.


Share Follow

Leave A Reply