Комисията за защита на потребителите е констатирала четири-пет нарушения при извършени около 230 проверки по Черноморието. Това каза председателят на Комисията на защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на БНР. Нарушенията са свързани с разминавания между офертата и реалното предлагане на туристическия продукт.

Димитър Маргаритов, снимка: БГНЕС

“На един от плажовете се задължава да се наеме комплект от чадър и шезлонг за първа линия. Всеки потребител има право да вземе, каквото иска. Потребители са се оплакали за предлагане на екстри, които са липсвали. Основно нещо е неработещ към хотела ресторант. Има и административни несъответствия“, посочва той.

снимка: БГНЕС

Маргаритов уточни, че санкциите за нелоялна търговска практика могат да стигнат до 30 000 лева. Той отбеляза, че жалбите в туристическата сфера, подадени в КЗП, са два пъти повече спрямо същия период на миналата година.

снимка: imperialgroup.bg

“През миналата година за първото полугодие жалбите са били около 450, а за тази година са около 800. Голям сегмент се отвори около отменени пътувания и у нас, и в чужбина“, отбеляза Димитър Маргаритов.


Share Follow

Leave A Reply