Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заедно с потребителски организации и асоциации на млекопреработвателите възобновяват проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в магазините в София, предава БНР. По време на пандемията те бяха временно преустановени.

Днес беше направена внезапна проверка за наличие на растителни мазнини в млечните продукти в един от магазините на голяма търговска верига в София. Резултатите от проверката ще станат ясни най-късно до седмица, обясни д-р Райна Иванова, експерт в Българската агенция за безопасност на храните. „Проверяваме дали има вложени немлечни мазнини, дали има вложена палма. Дали отговаря на количеството вода, сол, масленост на сухото вещество и дали има замърсяване с микроорганизми. За млечните продукти специално, за сирената, кашкавала, изискването е да няма листерия в предварително опакованите, да няма салмонела и стафилококови ентеротоксини“, каза тя.


Share Follow

Leave A Reply