Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис направи „мини-ремонт“ на кабинета си във вторник, като извърши „коригиращи ходове“, а немащабни промени, както беше сигнализирал през юни. Така той цели да подчертае ключовите приоритети на правителството, сред които на първо място е ефективното използване на милиардите евро от европейския фонд за възстановяване след коронавируса, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

Обявявайки промените, говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че целта им е да се повиши „оперативната ефективност на правителството“, като същевременно се подобрят усилията му за укрепване на икономиката на Гърция и реформиране на системата за социално осигуряване, както и отговор на предизвикателствата на изменението на климата.

Имайки предвид тези приоритети, Теодорос Скайлакакис беше повишен от заместник-министър на финансите до заместник-министър по фискалната политика, а Никос Папатанасис също беше повишен до заместник-министър от заместник, отговарящ за инвестициите и частно-публичните партньорства.


Share Follow

Leave A Reply