Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненада плажуващите на „Росенец”, като се появи ненадейно. Разговорът се проведе през живия плет на имението му, а почетният председател на ДПС беше на една ръка разстояние от участниците в днешния плаж. Доган изслуша организатора на днешния „Доган сарай бийч фестивал” Асен Бонджев, като видимо изглеждаше усмихнат и благоразположен, предаде Дарикнюз.

Той кимаше на мъжа, който говореше, че всички просто искат да живеят законно и добре, и искат бъдеще за България заедно – българи, турци, роми. Доган слушаше внимателно и отговори “желая ви успех”. Той кимаше одобрително и отговаряше “Добре”, а накрая помаха с ръка преди да се прибере към къщата си. През това време други протестиращи се приближиха и взеха да викат “оставка” по адрес на правителството, премиера и главния прокурор. Доган им прати и кошница със сладоледи.

Парк “Росенец”
снимка: Канал 3

В парк “Росенец” под лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се провежда фестивал под мотото „Искаме Доган да уволни Борисов”. Организаторите твърдят, че целта им е да покажат, че има гражданско общество и да вдъхнат кураж на протестиращите. Проявата започна със събиране на камъни от плажната ивица, с която изградиха пирамида.


Share Follow

Leave A Reply