“ГЕРБ ще събере 120 гласа за промени в Конституцията”, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка във Видин, а по-рано през деня инспектира ремонта на пътя Ботевград-Мездра. Попитан какво следва, ако това не се случи, той отговори: „Работа“. “И за децата е ясно, че какъвто и да е проектът за нова Конституция, Великото народно събрание може да промени абсолютно всичко в нея – от първата до последната страница”, коментира още Борисов.

снимка: БГНЕС

“Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е проект на чернова”, добави премиерът. “Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във Великото народно събрание. Защо не искат?“, каза премиерът в коментар за вчерашния отказ на ДПС да подкрепят ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция.

снимка: БГНЕС

„Вчера станаха ясни много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова Конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали. Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”, заяви премиерът. Борисов видя “игра” във връзка с казуса с „Росенец“. Според него всичко е било доста хитро. „Уплашиха ДПС и Ахмед Доган, който махаше зад борчетата и сега БСП, ДПС, Румен Радев и олигархията е ясно, че са заедно“, каза премиерът.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Росица Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.


Share Follow

Leave A Reply