“Продължава издирването на Янек Миланов. Проверяват се огромни по площ територии, а в работата е включена вече и конна полиция. Предстои утре още една местност да се претърсва”, обяви в Дупница главният прокурор Иван Гешев. Относно Васил Капланов, с когото Янек е бил видян последно, Гешев обясни, че се работи по няколко дела. „Проверяват се и стари случаи. Ангажиран е огромен ресурс от хора и техника на МВР”, обясни Гешев. Той допълни, че прокуратурата ще протестира пускането на Калпанов под домашен арест. „Работи огромен ресурс, претърсват се 120 кв./км, периметърът ще бъде разширен. Няма да се откажем, ще работим колкото трябва”, допълни главният прокурор.

Освен това се извършва проверка на РПУ-Дупница. Тече и планова проверка в Районната прокуратура в града. Текат и проверки на множество обекти и заведения. „Това е рутинна дейност на прокуратурата. Основен приоритет са бизнесите на обвиняемия Капланов”, заяви Гешев. „В почти всички по-малки градове има изградени местни зависимости. Неслучайно са тези истерични атаки срещу специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят местните власти, тогава идват федералните, ако направим паралел със САЩ. Причината за атаките е, че бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми”, коментира обвинител номер 1.

Поел съм ангажимент лично към брата на изчезналото лице и ще се направи всичко възможно, подчерта още веднъж главният прокурор. Той допълни, че ако се наложи, ще се използва и Бюрото за защита на свидетели. “Знам, че има местни зависимости. Ще се постарая те да бъдат прекъснати до някаква степен”, заяви той.


Share Follow

Leave A Reply