Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) се споразумяха да създадат съвместен комитет за сътрудничество във финансовите услуги с цел насърчаване на инвестициите между двете държави. Това се посочва в израелско изявление, цитирано от Ройтерс и БТА. Съответният документ е подписан в Абу Даби от представители на Израел и ОАЕ, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху.

снимка: EPA/BGNES

По думите на Нетаняху, цитиран в изявлението, акцент се поставя върху “сътрудничеството в областта на финансовите услуги и премахването на финансовите бариери за правене на инвестиции между двете страни, както върху насърчаването на съвместни инвестиции на капиталовите пазари”.
Скоро делегации от Израел и ОАЕ могат да подпишат двустранни споразумения, включително за инвестиции, туризъм, сигурност, телекомуникации, технологии, енергетика, здравеопазване, култура, околна среда и взаимно учредяване на посолства, допълва ТАСС.

снимка: БГНЕС

На 13 август президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Израел и ОАЕ са постигнали споразумение за пълно нормализиране на двустранните отношения. Според договореностите Израел ще спре разширяването на суверенитета си върху еврейските селища на Западния бряг, както е предвидено в американския план за уреждане на израелско-палестинския конфликт, припомня ТАСС.


Share Follow

Leave A Reply

  • Мета