Локализиран е пожарът, няма място за притеснение. Това съобщи кметът на село Искра Тодор Налбантов, цитиран от БНР. „Локализиран е пожарът и всичко е спокойно засега. Жителите на селото също се успокоиха, така че няма място за притеснение. Обикаляме мястото на пожара непрекъснато. Дано не излезе вятър. Гасенето беше на ръка, защото трябваше да си проправяме път, за да стигнем до огъня“, посочи той.

снимка: БГНЕС

По думите му местността е недостъпна за техника. „Пожарните бяха до първите къщи на селото. Благодаря на пожарникарите от Първомай, Пловдив, Асеновград, на горските служители от Първомай, както и на младежите, които бяха плътно до мен в овладяването на пожара“, допълни Налбантов. „Вземахме вода от частни кладенци. Пожарните също носеха вода от частни кладенци. Проблемът с липсата на вода в селото е от дълги години. Ние вземаме вода от яз. „Сушица“ и сме последно село на този водопровод и е от дълго време този проблем лятото да нямаме вода и да сме на режим“, заяви той.

снимка: БГНЕС

По думите му вероятно става въпрос за умишлен палеж. „Няма друг начин да стане това, но във всеки случай има човешка намеса“, каза още той. Според него, ако не задуха силен вятър, няма да се разгори отново пожарът.


Share Follow

Leave A Reply