След успешното завръщане на Цветана Пиронкова на корта на US Open и при мъжете Григор Димитров започна ударно участието си с убедителна победа над Томи Пол с 3:0 сета /6:4; 6:3; 6:1/ за 1 час и 53 минути в първия кръг от турнира, предаде БГНЕС.

снимка: 7dnisport.bg

Победата е своеобразен реванш за ранното отпадане на Григор от Australian Open в началото на годината точно от този съперник и в нея се видя, че си е направил определени изводи. И в трите сета Димитров започна с пробив като демонстрира стабилна игра в ретурите на първи сервис на съперника. Във втория кръг той ще се срещне с Мартон Фучович, от когото отпадна на преместения от Синсинати в Ню Йорк Мастърс преди седмица.

US Open се провежда при изключително строги мерки за сигурност и социална дистанция като тенисистите са настанени в самостоятелни апартаменти и са задължени да бъдат с маска навсякъде извън корта. Храната им се носи в стаята като се оставя пред вратата. Някои тенисисти, след които и Григор Димитров са наели самостоятелни къщи в района на комплекса.


Share Follow

Leave A Reply