Гербът на Народна република България върху фасадата на сградата на бившия Партиен дом, където ще работят депутатите от тази есен, ще бъде премахнат скоро, увери председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание, предаде БГНЕС.

снимка: informo.bg

Председателят подчерта, че това се е оказало конструктивно много сложно и твърде скъпо, но увери, че този нежелан символ, от времето на социализма, скоро няма да го има върху фасадата. „Ако не по времето на настоящето Народно събрание, на следващото“, каза тя.

„Това преместване беше дълго обсъждано и трудно осъществено. Чисто емоционално за повечето от нас бе тъжна раздяла с историческата сграда на парламента от 1884 с нейната красота, скромност и липса на помпозност. Погледната отвън, настоящата сграда е всичко друго, но не и скромна“, подчерта Караянчева и допълни, че най-неоспоримото нейно предимство е, че предлага далеч по-голяма работна площ.

снимка: БГНЕС

„Не сградите, не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на работа на един парламент. Определят го хората“, заяви тя пред депутатите. В началото на заседанието председателят подчерта ползотворна работа на депутатите, която да осъществяват в интерес на българските граждани.


Share Follow

Leave A Reply