“През пет лечебни заведения са минали 45 лица, от тях 6 са хоспитализирани”. Това каза директорът на РЗИ – София. Той обясни, че информацията е от 14.30 ч. „В Първа многопрофилна болница има двама прегледани с химическо изгаряне на окото – един полицай и един оператор. На двамата е оказана необходимата помощ и полицаят е пуснат, а операторът е хоспитализиран. В УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ общо 22 са минали. Един цивилен с гръдна травма, освободен. Един полицай с травма на китка, който също е освободен. 18 са минали през очен спешен кабинет – 10 полицаи и 8 цивилни. Всички са освободени. И един репортер, който също е освободен. Във ВМА е докарано с полиция едно лице от протеста, напръскан със спрей. Приет е в клиника по спешна токсикология”, каза още Пенчев.
“През Медицински институт на МВР са преминали общо 12 човека. 6 са прегледани и са освободени. 6 са с различни травми. 4 от тях са хоспитализирани, а другите изчакват резултатите от изследванията. УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” – 8 човека – жена с контузия на лакът, мъж с контузия на главата след удар с бутилка, мъж, който е изпаднал хипоглекимия, след като си е бил инсулин. Също е стабилизиран и освободен. Мъж с алергичен конюнктивит, в следствие на пръскане със спрей. Мъж, който в момента се преглежда и той обяснява, че е бит и обгазен. Трима полицаи с изгаряне на роговицата и конюнктивата. Всички са освободени. До момента в Александровска и Окръжна болница няма транспортирани пациенти“, обясни той.

Д-р Георги Гелев от Спешна помощ обяви, че са подадени над 50 сигнала към Спешна помощ като 30 са напълно фалшиви. “В момента има два екипа, които стоят непрекъснато там. По повод информацията за намушкан полицаи, такъв няма. Има много други хора, които се нуждаят от спешна помощ и ангажирането на 10 екипа в тези протест, лишава останалите граждани от своевременна спешна помощ”, каза още д-р Георги Гелев.


Share Follow

Leave A Reply