Във Великобритания група, представляваща семейства на починали от COVID-19, обвини премиера Борис Джонсън в безсърдечност след като е отказал да се срещне с нейни представители. Представители на групата, известна под името „COVID-19 опечалени семейства за справедливост“ заявиха, че са писали пет пъти на Борис Джонсън с искане за среща, предаде БНР.

снимка: БГНЕС

Запитан от репортери за писмата на групата премиерът е отговорил, че „разбира се, ще се срещне с всеки опечален по повод на COVID-19, но няколко дни по-късно Джонсън е писал на групата, че „не е в състояние“ да го направи. От групата, която твърди, че представлява 1 600 семейства заявиха, че са били съкрушени от това писмо, което са публикували в социалните мрежи. Джо Гудман, една от основателите на групата, каза, че премиерът е направил пълен завой след като се е съгласил на среща тях по Скай нюз, а впоследствие тихомълком е отказал с аргумента, че е много зает. „Това е безсърдечно“, изтъкна Гудман.

снимка: БГНЕС

Джо Гудман, която е загубила баща си Стюър, допълни, че изглежда Джонсън предпочита да се среща само с такива опечалени, които ще се усмихват и няма да задават неудобни въпроси. От Даунинг стрийт реагираха с изявление, че „премиерът остава винаги готов да се среща с потърпевши от COVID-19 семейства и е твърдо решен да победи вируса“.


Share Follow

Leave A Reply