След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата. “През последните няколко дни имаше многократни призиви от организаторите на протеста за проява на насилие, за преминаване отвъд вербалните атаки и превръщането им във физически. Президентът призовава за радикализация. Вчера казаното от президента се случи. Всички вие видяхте лицето на тази организация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на криминалния контингент и които атакуваха не само сградата на парламента, но и полицаите, които опитваха да охраняват обществения ред”, изтъкна Тома Биков. Той изказа подкрепа за действията на полицията вчера.

“Тези хора, с риск за живота и здравето си, успяха да опазят реда и да предотвратят плана на онези, които организират тези агитки. Ние знаем кой стои зад тях. Този, чиито разговор чухме всички ние, подслушван със законни разузнавателни средства и който каза, че може да мести хора от едно място на друго. Това бяха тези хора вчера, които хвърляха бомбички, които искаха да убиват. Казва се Васил Божков”, подчерта Биков.

снимка: БГНЕС

“След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка. Това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от представителите на криминалния свят”, изтъкна още той. По думите му Народното събрание съществува, за да не се води дебатът на улицата, “защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера”. “Винаги до там стига този дебат, затова по-старите демокрации са измислили парламентарната форма на управление. Призовавам всички вие и нашата парламентарна група да положим усилия да успокоим нашите членове и симпатизанти да върнем политиката в нейния нормален вид”, каза още Биков.


Share Follow

Leave A Reply