“Когато има противопоставяне между власт и народ, ситуацията не е нормална. И не беше нормално заместник-председателят на Народното събрание да слезе и да изведе министъра на вътрешните работи, който беше готов да остане и да отговори на въпросите на опозицията и управляващите.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна след изслушване на министъра на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на БСП.

снимка: БГНЕС

“Не чухме от тези 126 задържани лица колко са нормално протестиращи граждани, попаднали в обхвата на операциите, които провеждаше МВР, и колко са доведените от ГЕРБ провокатори да опорочат това мероприятие”, попита Свиленски.

снимка: БГНЕС

Социалистът посочи, че когато българският народ е на улицата и властта се крепи на щитовете на полицията, е нужно народните представители да кажат на хората какво се случва.
“Видяхме млади момичета, млади жени задържани – защо? Каква беше целта на провокаторите, пратени от ГЕРБ? Защо се използва полицията, за да се разчисти целият мирен протест. Времето ви изтече”, завърши Георги Свиленски.


Share Follow

Leave A Reply