ГЕРБ покани министъра на вътрешните работи в Народното събрание, за да даде информация за действията на полицията и пълната картина на вчерашните протести в столицата.

снимка: БГНЕС

“Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски да дойде в парламента и да предостави цялата информация пред депутатите за вчерашната ескалация на антиправителствените протести в столицата, при които пострадаха множество полицаи и граждани”, настоя заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. Той се аргументира, че искането им е свързано, с това, че искат цялото българско общество и народните представители да са наясно какво всъщност се е случило.

„Обаждайки се на министъра на вътрешните работи, да се обадите и на министър-председателя. Да дойде и да обясни какво се случва 56 дни и как властта се крепи на полицейските щитове и палки“, предложи народният представител от БСП Георги Свиленски на председателя на парламента Цвета Караянчева. По неговите думи в пленарна зала трябва да дойде отговорникът, срещу когото са насочени протестите, а не министри на вътрешните работи, които след това да си подават оставките. Караянчева увери, че веднага ще информира вътрешния министър и премиера Борисов за настояването за изслушване в парламента.


Share Follow

Leave A Reply