Депутатите гласуваха оставката на Данаил Кирилов в парламента. За поста на Кирилов бе избрана Десислава Ахладова. „За“ перосналните промени в Министерски съвет гласуваха 98 народни представители, „против“ – 45 и „въздържали се“ – 1 , с което бяха приети. Тя положи клетва пред народните представители от трибуните в парламента и благодари за гласуваното доверие.

снимка: БГНЕС

Припомняме, че Данаил Кирилов подаде оставка преди седмица, но не обяви конкретни мотиви. Стана ясно, че преди това е имал разговор с премиера Бойко Борисов. Това е втората рокада във ведомството. от БСП отправиха критики като изтъкнаха, че оставката на Данаил Кирилов е свързана с “проваления проект за нова Конституция и промени в Изборния кодекс”. Кандидатурата на Ахладова бе представена от вицепремиера Екатерина Захариева.

Според справка в сайта на министерството тя е родена през 1974 г. Придобила е магистърска степен „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Била е ръководител на Административен съд–Перник и на Районен съд-Перник. От 2004 г. до 2014 г. е била заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. – 2004г. е била районен съдия в Районен съд-Перник, а година преди това е била младши съдия в Окръжен съд-Перник. Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право. Владее английски език и руски език.


Share Follow

Leave A Reply