Мотивите на Данаил Кирилов за оставка са лични. Това каза министърът на правосъдието Десислава Ахладова по време на брифинг пред журналисти в Народното събрание. Тя обясни, че такива мотиви пред нея, като заместник-министър, той не е излагал.

снимка: БГНЕС

По повод новата Конституция, министър Ахладова посочи, че в глава “Правосъдие”, която касае новия проект, голяма част от препоръките, които продължават в съдебната власт, са препоръки на Венецианската комисия. По думите ѝ разделянето на ВСС на съвет на съдиите и на прокурорите и премахването на Пленума е била една от основните препоръки към страната ни. Тя посочи, че не е поемала ангажимент към ВМРО за новата Конституция. Ахладова коментира и появилата се информация в медиите, като отрече да е закупувала жилище на преференциални цени. По думите ѝ то е 82 кв. и е закупено с ипотечен кредит. Тя изтъкна, че е започнала от най-ниското стъпало на съдебната власт.

“Цялата ми кариера е преминала в съдебната система. Считам, че е важно да се направи и да се довърши това, което започнахме още в началото на мандата. Основната тема, която предстои да бъде реализирана, е електронното правосъдие. Това ще бъде за мен един от приоритетите в съдебната власт”, изтъкна Ахладова. Тя определи като успех на Министерството на правосъдието, че всички 6 показателя по Механизма за сътрудничество и оценка са били изпълнени задоволително. “Много работа предстои оттук насетне”, каза още Ахладова.


Share Follow

Leave A Reply