“През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви”. Това написа вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов във своя профил във “Фейсбук” относно сблъсъците на протеста тази вечер.

снимка: БГНЕС

“Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите. Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите”, пише Каракачанов.

снимка: БГНЕС

“Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог. Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата. Призовавам българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани”, отбелязва министърът на отбраната.

“Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми, г-н Премиер,

Уважаeми, г-да политически лидери,

Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.

А България е вечна!”, завършва Каракачанов.


Share Follow

Leave A Reply