След измамни обещания за добро заплащане българинът заминал да работи в Белгия. Младият мъж трябвало да бъде зает в сектора на селското стопанство, но попаднал в безизходица, превръщайки се в жертва на трафик, предаде БНТ.

снимка: dailytimes.com

В опит да му помогнат родителите му се свързали с Местна комисия за борба с трафика на хора в Пловдив. Структурата си партнира с Националната телефонна линия за борба с трафика на хора по случаи за потенциални жертви. „Опитахме, за съжаление, неуспешно да осъществим контакт и с неправителствени организации на местно ниво, за да помогнем на мъжа и да го настаним в сигурна за него среда“, разказва секретарят на комисията Таня Иванова.

снимка: БГНЕС

Последната надежда се оказало посолството на България в Брюксел. Със случая се заел консулът Малин Месалски. Благодарение на неговата намеса младият мъж вече пътува обратно за България. Пострадалият благодари на консула за адекватната и бърза реакция по случая му, посочват още от МВнР. Секретарят на пловдивската комисия за борба с трафика на хора благодари сърдечно и от името на цялото семейство на мъжа, който с помощта на дипломатическото представителство вече е безопасност.


Share Follow

Leave A Reply