Днес ние не се регистрирахме в зала. Този парламент няма никаква политическа логика и е напълно безсмислен. Това каза народният представител от БСП Александър Симов в декларация от името на групата.


Той посочи, че заседание днес има заради ГЕРБ и “Обединени патриоти”. Декларацията ми е посветена на това, което се случи снощи. Тъй като днес чух много интересни политически интерпретации, за това, че била нощ на позор и която показвала какви лумпени имало по улиците. Не мога да приема и няма да приема действията на 100 лумпена, да бъдат преписвани на целия протест”, каза още Симов. По думите му преди да се случи това, което стана снощи, на площада пред Парламента е имало 100 хил. души.

снимка: БГНЕС

“Те казаха ясно- “оставка”. Една от причините тези хора да се съберат на площада е именно този солипсизъм, който проявявате тук”, каза Симов. ГЕРБ прекъсваха декларацията на БСП с тропане по банките. Председалят на парламента Цвета Караянчева им направи забележка. Александър Симов им отвърна с думите: “Самозатворени в тази реалност си мислите, че тропайки по банките, вие изразявате нещо. Вие не изразявате нищо. Тази власт в момента се крепи на полицейските щитове. Най-лошото е, че това е несправедливо към самите полицаи. Не можете да ги сложите като граница между вас и хората. Не може всяка вечер те да ви отбраняват от глупостите, които правите през деня. Хората, които се събират не са лумпени”, изтъкна той.

“Слушаме как властта е готова на диалог с протестиращите, но вместо протегната ръка и диалог, те получиха думи като маймуни, лумпени, стадо, пияници, алкохолици и какво ли още не. Това ли е поканата за диалог? Това са думите, които родиха насилието. Това са думите, които ни докараха до там, че само полицейските палки ви пазят от народната любов. Продължавам да подкрепям усилията на протестиращите да постигнат, така жадуваната от всички оставка. 127 подписа събрани за проекта на Конституцията. Предполагаше се, че това трябваше да успокои хората, това се оказа капката с бензин, която преля чашата на търпението. Това нагорещи страстите. Това ви превърна в заложници на полицията в момента, защото ако не са полицаите никой няма да ви спаси от народната любов”, каза още Симов, като поясни, че го казва в политическия смисъл на думата. “Този парламент е обезсмислен, мнозинството е обезсмислено. Власт, която се крепи на собствените си палки, е власт- враждебна на своя народ. Моля ви отървете се от тези мъки- оставка”, каза още Симов.


Share Follow

1 коментар

  1. Николай

    Измислиците на червените другари ги знаем. Никой не им вярва от 100 години, когато е създадена мракобесната червена партия. Нищо добро не са направили за страната или за народа си през този период, нищо добро не ни чака и за в бъдеще с тези наследници на терористи партизани. Затова и дрънкането им е толкова жалко и смешно.

Leave A Reply