10 камиона отпадъци са извозени след вчерашните протести при почистването на пространството около Президентството, Министерския съвет и бившия Партиен дом, в който вече заседава Народното събрание. Сред отпадъците е имало тухли, железа, колчета, павета. Екипи на Столичната община описват щетите.

снимка: БГНЕС

“Щетите са изкъртени павета, тухли, знаци, обърнати кофи за смет, все още оглеждаме за щети от вчера”, каза по-рано днес Красимир Димитров, директор на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столичната община, цитиран от БНР. Според него около 100-200 души са били хората, които са хвърляли бомбички, пиротехника, камъни и павета.

снимка: БГНЕС

Зловонна миризма се разнасяше тази сутрин от новата сграда на Народното събрание. Тя бе омазана с яйца, домати и храни, които отделят неприятни миризми. Засилено е полицейското присъствие в т.нар. триъгълник на властта.

снимка: БГНЕС

Адвокатът Боримир Цанов разказа, че негови клиенти са задържани тази нощ неправомерно, някои са освободени. “Аз имам опасение, че ръководството на Министерството на вътрешните работи вероятно иска да свърже протестните действия с действия на групи, които нямат нищо общо с протеста – дали това са ултраси или други, аз не мога да кажа, но лично аз видях снощи как такива лица потрошиха лагера, палатковия лагер тук в Триъгълника, използваха вещи и отломки от него, които хвърляха по жандармерията”, каза той.

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply