Депутатите ще разгледат промените в Закона за българските лични документи на първо четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Целта на законопроекта е да бъде преустановена практиката веднъж обявени за невалидни български лични документи да бъдат възстановени като валидни след отпадане на причината, поради която са били обявени за невалидни и по този начин да се постигне съответствие на информацията за документите, налична в информационната система на МВР, на Интерпол и на Шенгенската информационна система.

снимка: БГНЕС

Очаква се парламентът да ратифицира Доброволното споразумение между Европейската комисия и България по SURE – Европейския инструмент за временна подкрепа след кризата с коронавируса. Финансовата помощ ще се отпуска под формата на заем до края на 2022 година. Общият бюджет е 100 млрд. евро.

снимка: БГНЕС

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. Ще бъдат изслушани министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Share Follow

Leave A Reply