Специализираната прокуратура обвини четири лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества в Сливен и областта. Те са задържани на 3 септември 2020 г. при специализирана полицейска операция на служители от Териториалния сектор „БОП“-Сливен под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала в града и региона различни по вид наркотици – предимно канабис, амфетамини и метамфетамини, поне от началото на 2018 г.

снимка: iStock

В хода на действията по разследването на 8 адреса са намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини; везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти, с които участниците са поддържали контакт помежду си и с клиенти.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвинени са задържани за срок до 72 часа. Днес, 4 септември 2020 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.


Share Follow

Leave A Reply