ГЕРБ успяха да съберат необходимите 120 гласа, за да внесат проекта си за Конституция. След като няколко седмици неведнъж сменяше позицията си, Веселин Марешки каза, че няма да се подпише под проекта. Това обаче се промени часове по-късно и той самият се подписа. Той заяви в ефира на бТВ, че не е прочел проекта за новата Конституция, който е подписал.

снимка: БГНЕС

„Не съм чел проекта и няма да го чета. Това нищо не означава“, каза Марешки. На въпрос как настъпи обратът само за един ден да смени позицията си и да подкрепи предложението на ГЕРБ, той заяви, че и президентът, и “Да, България” също са искали нов основен закон, а също така не иска да бъде на страната на БСП и ДПС, които се обявиха срещу Конституцията. На въпрос колко пъти се е подписвал под документи, които не е чел, Веселин Марешки отговори: „Това нищо не означава. Проектът няма да се гледа от това Народно събрание“.

БГНЕС

Относно репортаж на бТВ, в който се съобщава за фирма на доскорошен депутат от „Воля“ и сочен за дясна ръка на Веселин Марешки във Варна, който е получил от Министерския съвет концесията за плажа „Кабакум Север 2“. Андон Дончев допреди по-малко от два месеца беше депутат от „Воля“. Тогава той изтъкна лични причини за напускането си. Според проверка на медията офисите на него и управителя на фирмата „Булмедикс 2012“, получила концесията са били затворени.

снимка: volya.bg

Веселин Марешки обясни, че от около 10 години е концесионер само на една част от плажната ивица. Не знае обаче на коя точно, защото многократно променяли името на плажа.
„Този плаж беше безлюден и в продължение на 15 години никой не искаше да го взима, защото е нерентабилен. Платил съм около 500 000 лв. наеми на държавата, дал съм около 500-600 000 лв. за медицинско обслужване и спасители. За всички тези 10 години този плаж е губещ. Аз съм го направил, за да помогна на варненци“, обясни Веселин Марешки.

снимка: бТВ

„Годишният приход от този плаж е 100 000 лв., а разходите са много повече. Аз не съм крадеца, а дарител и помагам на хората“, допълни той, пояснявайки, че три пъти се е явявал на търговете за този плаж и никой друг не се е явявал. Той не посочи коя негова фирма участва в концесията, но стана ясно, че неин управител е неговата майка. „Имам 150 компании. Мислите ли, че им знам имената. Майка ми най-вероятно управлява всички наши фирми, нямам представа“, заяви Марешки.
Той отрече Андон Дончев да е негова дясна ръка в бизнеса с лекарствата и поясни, че е негов „верен приятел“. „Той не е участвал в мой бизнес и не е управлявал мои аптеки. Андон Дончев е свободен човек и може да прави каквото иска“, изтъкна Веселин Марешки.

Преди участието на лидера на “Воля” в ефира на бТВ, пред сградата на медията се събраха протестиращи срещу него. Имаше и симпатизанти, които го подкрепяха.


Share Follow

Leave A Reply