Момче на 14 години предизвика тежка катастрофа в Добрич, при която загинаха двама младежи, а други са настанени в болница, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна за ръководеното досъдебно производство от добричките прокурори.


Пътният инцидент е станал около 3.30 часа днес на един от главните булеварди в Добрич – “Добруджа”. В лекия автомобил “Форд” при катастрофата са били шестима. Навършилият наскоро 14 години Руслан К. е бил зад волана на автомобила, който бил управляван като служебен на строителна фирма от неговия баща. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив.К. Други двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница, като няма опасност за живота им, посочват от пресслужбата на държавното обвинение. По чудо без наранявания са самият неправоспособен водач, който не е употребил алкохол, и пътникът К.Й.


По предварителни данни катастрофата е възникнала заради висока и несъобразена скорост. Непълнолетното момче губи контрол над автомобила, завива наляво, преминава през мантинела и се удря в електрически стълб на разделителната ивица на пътното платно. От ударите колата преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение.
Преди произшествието в автомобила са били общо седем души, като единият младеж от компанията, излязла посреднощ на автомобилна разходка в града, слязъл малко преди катастрофата.
Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев е посетил мястото на произшествието, където е направен оглед. Неправоспособният водач е отведен в Районното управление на МВР и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност, допълват от Апелативната прокуратура. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич продължава разследването на произшествието.


Share Follow

Leave A Reply