Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се канят да приемат. Това каза  пред журналисти председателят на ПГ на “БСП за България” и кандидат за председател на БСП Корнелия Нинова след като парламентът не събра кворум.

снимка: БГНЕС

“Сутринта, както ви казах, единствената ни цел тук е да гарантираме машинното гласуване, и ще се регистрираме само тогава, когато се приемат тези текстове”, посочи Нинова. „Не можем да легитимираме това мнозинство. Да си осигурят мнозинство. Те управляват държавата”, заяви Нинова.

снимка: БГНЕС

“Как точно да се контролира изпълнителната власт чрез парламентарен контрол. Единственият отговорен в изпълнителната власт се казва Бойко Борисов. За 4 години не си спомням да е дошъл да отговори на един наш въпрос. Така че и това нещо става бутафорно вече”, запита председателят на ПГ на “БСП за България”. Корнелия Нинова изтъкна, че премиерът не е идвал на бюджет и при смяна на министри, нито на откриване на сезон. “За него парламентът не съществува. Част от проблема е това”, посочи още тя.


Share Follow

Leave A Reply