“ДПС не се регистрира. Такова е решението на групата. Това е нашето решение”, каза още д-р Нигяр Джафер. По-късно заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по време брифинг в Народното събрание заяви, че не е имало решение от партията да се регистрират в зала. “Колегите са решили при последващата регистрация”, обясни той.


“Сутринта в 9.00 ч. на регистрация ПГ на ДПС се регистрирахме 12 човека. Аз лично също се регистрирах. Знаете, че вчера имах проблеми с регистрацията, затова направих жест на радост, че съм успял да се регистрирам. Впоследствие виждам, че са ви представили справка, че ДПС се е регистрирал само един човек, но това са последващите регистрации. Колегите, които са били после
вътре в залата при последващите регистрации така са преценили да не се регистрират. Това е решение Ad hoc”, допълни още Хамид Хамид.

снимка: БГНЕС

“Вчера сутринта помолих председателя на парламента да ни осигури възможност да се регистрираме. Много исках да се регистрирам вчера сутринта. Не успях, заради старите пултове. Тази зала все пак струва 18 млн. лв. Няма как да ми отнемат възможността да се регистрирам сутрин”, каза още Хамид Хамид. Той изтъкна, че от управляващото мнозинство също е нямало хора. “Най-вероятно обикалят министерствата за последно. Когато опозицията е там и се регистрира, а управляващите ги няма, явно не искат да ходят на работа”, каза още той.
Депутатът от ДПС напомни думите на председателя на най-голямата политическа сила и министър-председател Бойко Борисов и отчете, че той винаги е казвал, че кворумът е ангажимент на мнозинството. “Това, че депутатите на мнозинството си спинкат сладко сладко или обикалят министерствата, си е тяхна работа”, изтъкна още Хамид.


Share Follow

Leave A Reply