„Всичките тези, които сега се точат за властта, с нищо не са по-добри от нас. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог. 30 години ги наблюдавам и го говорим от много години”. Това каза вицепремиерът председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по време на откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, съобщават от партийната централа. “Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза Каракачанов. “Разделението на обществото се използва от една група политици, защото те си заграждат една кошара от послушни овце, викайки в началото „долу БКП“. Другите от БКП страхувайки се, че ако другите дойдат ще ги подгонят се групират в червената кошара. След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии. Това нещо ползва всички тези, за които говоря, но не вече 30 години не ползва нацията“, каза Каракачанов. Той допълни, че този модел не е направил нищо полезно за България.

снимка: БГНЕС

„От 9 млн. на 1 януари 1990 г. сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни предлагат и едните, и другите. И както винаги ние трябва да вървим по нашия път. „Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми отнемат правото аз да говоря. Или смятат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, активните борси против фашизма? Ние сме трън в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим, защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се правят компромиси и не сме ги допускали“, завърши Каракачанов.

снимка: БГНЕС

Изказвания пред присъстващите направиха още евродепутатите Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм – генерален секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) Чарли Ваймерс (Швеция), които говориха за бъдещето на Европа. На събитието присъстваха още народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди и Деан Станчев.


Share Follow

Leave A Reply

  • Мета