“В условия на тежка икономическа криза и още по-тежка социална, която се задава, върху бизнеса, малките и семейни фирми се упражнява неимоверен натиск. Случаят с Хиполенд не е единствен. До нас достигна информация, че на хора, присъствали на протеста са снемани лични данни и след това са изпращани проверки, включително от фонд “Земеделие”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при симпатизантите на партията в Добрич.

“Спрете рекета върху хората. В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива. Имаме множество сигнали, че кандидатствали по мярка 60/40 са подлагани на масови проверки за десет години назад. Това накара много от тях да се отказват от помощта и предпочетоха да затворят фирмите си. Десетки хиляди работници останаха без препитание. Никой инвеститор няма да дойде в страна, където държавната машина се използва за заплахи и изнудване. Административният рекет над работещите фирми и наказателните акции срещу непослушните е удар по и без това сриващата се икономика. И е още един аргумент за оставка на Борисов” добави Нинова.

“Колкото повече Борисов стои, толкова повече вреди. Готов е да остави след себе си и потоп, но да остане още няколко месеца на власт. Оставката му е задължителна и спасителна за България”, каза още Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply