В 58-ия ден на протести в София недоволните издигнаха нов палатков лагер пред Министерски съвет. Това се случва близо 48 ч. след като полицията премахна блокадите на пл. „Независимост”, „Орлов мост” и при Ректората на Софийския университет. Част от протестиращите заявиха, че ще пренощуват в изградения нов палатков лагер и се заканиха да възстановят и другите. Малко след 22 ч. блокираха движението по „Орлов мост”. През нощта палатките и шатрите са премахнати от триъгълника на властта. Тази сутрин движението се осъществява безпроблемно навсякъде.

Протестиращите подариха детски играчки на полицаите. Инициативата им е отговор на масирана акция на редица държавни служби срещу веригата “Хиполенд”, която протече в петък. Тя се случи ден след като изпълнителният директор на компанията Мариан Колев публично се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който е бил напръскан с химическо вещество по време на протеста на 2 септември. От МВР отрекоха проверката да е политически обвързана.

снимка: БГНЕС

От трибуната,организаторите от т.нар. „Отровно трио” призоваха протестиращите днес да се съберат в 09:00 сутринта пред Софийския районен съд. Там ще се гледат мерките за неотклонение на над 20 души, които бяха задържани на протеста на 2 септември. След 21:00 часа вместо на традиционното си шествие до „Орлов мост”, по-голямата част от протестиращите останаха в „Триъгълника на властта” и изградиха нов палатков лагер. Друга част от протестиращите блокираха „Орлов мост”, но там палатки не бяха разпънати.


Share Follow

Leave A Reply