С огромен транспарант „Ние сме народа“ и развети национални знамена от площад „Бока делла верита“ в центъра на Рим тръгна манифестация против „санитарната диктатура“, съобщава АНСА. „Това е площада на италианския народ, тук сме, за да кажем на правителството, че това с децата няма да стане“, каза една от организаторите на протеста. На плакатите на площада се четеше „НЕ на маските“, „Долу ръцете от децата“ и „Истината“. Един от манифестантите изгори снимка на папата с Бепе Грилло, а сред знамената, развявани на площада имаше и едно със снимка на папа Бенедикт XVI.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Предвидено е участие на движения като „Народът на майките“ и крайно дясната „Нова сила“, също така таксиметрови шофьори, хотелиери, велосипедисти. „Във война сме и този, който я подпали не жали никого“, се казва в страница в социалните мрежи, организираща протеста. Според предварителна информация на организаторите, протестът е трябвало да се състои на „Пиаца дел Пополо“. “Протестиращите говорят за война, която да водят с правителството срещу мерките и маските. Аз ще им отговоря, че войната я водихме ние през зимата, когато загубихме на бойното поле десетки хиляди италианци, чиито близки още плачат.

снимка: БГНЕС

От протестиращите искам поне уважение към близките на починалите”, каза във Фоджа външният министър Луиджи ди Майо, който се намира в града по повод изложение „Made in Italy“, посрещнат от протестиращи. Лидерът на Демократическата партия Никола Дзингарети апелира да не се развива еуфория на базата на погрешни схващания, че вируса е победен. Той визира протестите в Рим, които отричат съществуването му. COVID-19 не се отрича, а се води борба с него, подчерта той.


Share Follow

Leave A Reply