Основната опозиционна сила в Северна Македония – ВМРО-ДПМНЕ, започва серия от протести от сряда, съобщи лидерът на партията Християн Мицкоски, предаде МИА, цитирана от БТА.

снимка: ЕПА/БГНЕС

„Призовавам гражданите да излязат и да протестират от 18 часа в сряда, 9 септември. Министерството на правосъдието ще бъде началната точка, а Комисията за енергийна регулация – крайната дестинация. Електричеството е скъпо, а хората са бедни“, подчерта Мицкоски. Той каза, че протестът ще бъде първият от серия подобни акции в предстоящия период. Мицкоски отбеляза, че е време всички недоволни политически партии, интелектуалци, профсъюзи, асоциации и лица да се обединят срещу управляващите, които продължават да забогатяват за сметка на народа.

„Вярно е, че имаме различни гледни точки и може би различни идеи. Но хората в Тетово, Битоля, Щип и Скопие са обединени от бедността и ние трябва да се борим срещу това. Не трябва да позволяваме богато правителство и беден народ. Трябва да се борим срещу системата, за ценностите, за нашето бъдеще. Както вече съм казвал, една мафия не може да бъде свалена само с една битка, а трябват много, и това е началото на техния край“, изтъкна лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.


Share Follow

Leave A Reply