Националните ни празници се превърнаха в едно надсвирване и надвикване. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, предаде Агенция „Фокус“. Над 150 души получиха своите партийни карти за членство в структурата на ПП ГЕРБ в област Видин. Картите им бяха връчени от Цвета Караянчева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на НС.

„Най-важното за партията е, че няма много дълга история, но е изключително богата с победи. Нашите опоненти не могат да обяснят защо ги побеждаваме и казват, че изборите са нагласени. Тази лъжа излиза наяве. Ние не лъжем и нямаме защо да лъжем. Винаги заставаме с лице към хората и казваме какво ще направим“, посочи Караянчева. „Нашите опоненти търсят лъжливи аргументи, защото нямат аргументи. Винаги можем да окепазиш някого. Това използват нашите опоненти. Националните ни празници се превърнаха в едно надсвирване и надвикване. Защо е тази злоба? Елате и кажете, че не сте съгласни с това, което правим, но това е лошо за България. Президентът казва „Мутри вън“. Вие ли сте мутрите, аз ли или нашите деца? Нямат аргументи. Нека да покажат документи и да ги подадат в прокуратурата и компетентните органи да се произнесат и тогава да даваме присъди“, добави тя.

„Президентът се опитва да участва в метежа. Той надъхва протестиращите и призовава за оставки. Всички вие сте избрали тези народни представители, които са там. Всъщност обединителят се превърна в разединител. Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Това е непочтено. Ако някой иска да се влезе във властта, нека се яви на избори. Всеки има право да се изказва и да има мнение“, допълни тя.

снимка: БГНЕС

Председателят на парламента изтъкна, че това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България.  „Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева. Тя припомни, че в началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. По думите ѝ само след няколко седмици, въпреки всичко премиерът е отишъл при него и му е предложил да се хванат за ръка, защото “това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства”. “Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя.


„Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет. Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.


Share Follow

Leave A Reply