Председателят на БСП Корнелия Нинова определи искането на ДПС президентът Румен Радев също да подаде оставка като „абсурд“. Тя бе днес на посещение в Ямбол. Нинова заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване.

“БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов”, заяви Нинова. „Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват. Нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в парламента“.

снимка: БГНЕС

Искането за оставка и на президента Радев, Нинова коментира така: „Абсурд! Стоим зад президента, както винаги сме го подкрепяли. Смятаме, че той изпълнява това, което обеща като кандидат за президент“. Според Нинова оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева, трябва да се тълкува в широк аспект.

снимка: БГНЕС

„Става въпрос за блокаж от страна на управляващите на изборния процес от страна на управляващите чрез машинно гласуване. Обратно на нашето желание. Ние заявихме, че оставаме в този парламент само и единствено за машинно гласуване, като гаранция за честни избори. Ние настояваме спешно и веднага да се задвижи това, защото без машинно гласуване, рискуваме Борисов отново да фалшифицира изборите“, каза лидерът на БСП. Що се отнася до избора за председател на БСП, Нинова заяви, че структурите в страната са готови за вота в събота.


Share Follow

Leave A Reply