На автомагистрала “Хемус”, в района на Витиня, още от обяд има задръстване. Струпване на автомобили има и в района на Владая, но там е натоварено винаги, има ли почивни дни. В последния от трите почивни дни заради Съединението, по магистралите има допълнителни полицейски екипи, предаде БГНЕС.

снимка: БНР

От Пътна полиция съобщиха на брифинг в 16.30 часа, че се констатират изключително много нарушения. “Това изобщо не ни радва. Призивите ни за намаляване на скоростта, за спазване на дистанция, вече са тривиални”, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. В отсечката Горубляне – Младост от днес могат да се движат коли, но задръстването още в първия ден е голямо.

Инспектор Близнаков съобщи, че от началото на месеца, тоест за 6 дни – са възникнали 141 тежки пътнотранспортни произшествия – това са катастрофи със загинали и сериозно ранени. 168 души са пострадали. 15 души са загинали, 1 човек загина докато си говорим, добави пътният инспектор. Обявената вече специализирана полицейска операция към днешна дата ще е съсредоточена изцяло в насищане с полицейско присъствие по пътищата.

снимка: БГНЕС

“Както в първия ден, полицаи ще се движат в транспортните потоци заедно с движението с превантивна цел. Отново всичките технически средства за контрол на скоростните режими са на терен и работят. Призоваваме водачите да се съобразят с това и да намалят скоростта. И не на последно място, нашите служители ще регулират и подпомагат движението в невралгичните точки”, каза още инспекторът.

В района на Владая е създадена организация за реверсивно движение, като са осигурени две пътни ленти за влизане в София. “Пътни полицаи от столичната полиция ще регулират движението по натоварените светофари”, посочи Лъчезар Близнаков. Същата е организацията и на Витиня. По магистралите навсякъде има допълнителни полицейски екипи, които следят за движението. Към София трафикът още от обяд е най-засилен, очакванията са към 17-18 часа да нарасне драстично.


Share Follow

Leave A Reply