Мария Колесникова, член на опозиционния Координационен съвет в Беларус, е задържана тази нощ при незаконно минаване на границата с Украйна, докато е била подложена на контрол наред със съратниците ѝ Антон Родненков и Иван Кравцов. Това съобщи в Телеграм държавната телевизия “Беларус-1”, като се позова на беларуските гранични власти, предаде ТАСС и БТА.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Все още няма официални данни за задържането на Колесникова. Говорителят на беларуския Държавен граничен комитет Антон Бичковски заяви за ТАСС, че посочените лица са “минали граничен контрол на КПП “Александровка” в 4 ч. сутринта”.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Телевизията обаче съобщи, че Колесникова, Кравцов и Родненков, наричани от нея “членове на координационния съвет за превземане на властта”, по време на допълнителна проверка “си пробили път със сила” през границата с Украйна. В съобщението се казва, че Колесникова е задържана. Друг съратник на опозиционерката, Максим Знак от Координационния съвет, заяви, че нито Колесникова, нито Родненков, нито Кравцов не са планирали да напускат страната, добавя ТАСС.

снимка: ЕПА/БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply