Спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт по делото срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи. Причината – допуснати процесуални нарушения. Припомняме, че днес спецсъда трябваше да даде ход на делото срещу бившия кмет на Созопол от ГЕРБ Панайот Рейзи и още четирима души. Те са обвинени за присвояване на над 2 милиона лева от фалшиви ремонти, предаде БНР.

Досъдебното производство започна след подаден сигнал от Строй 2014 ЕООД. Постъпили данни, че през периода 2014 г. – 2017 г. длъжностни лица от администрацията на Община Созопол нарушили служебните си задължения, като допуснали извършване на банкови преводи в полза на лицето С.Г. По този начин се целяло набавяне за себе си и за другиго на имотна облага. Престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица. Панайот Рейзи отрече да е извършвал каквото и да е престъпление и намекна, че процесът срещу него е поръчка: “За 2 милиона е извършено строителство. Как да взема аз 2 милиона. На този въпрос ми отговорете и спираме коментарите,” каза той.

снимка: БГНЕС

Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г. Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу. Софийската градска прокуратура повдигна обвинението през март миналата година, посочвайки, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора.


Share Follow

Leave A Reply