“Затова ги дразним – защото няма какво да покажат. Искат оставка, но не знаят какво да се прави. Ще видите в следващите месеци как ще се развие кризата по света. Мафията в момента иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е по улиците и иска оставка, намериха си и водач”. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение първия по рода си възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания, който се намира в село Опицвет, става ясно от клип, публикуван във “Фейсбук” профила му. Заедно с него е и вицепремиерът Томислав Дончев.

Съоръженията са изградени с помощта на дарители, сред тях е и футболистът Стилиян Петров. Той дари парите от бенефисния си мач за построяването му. “Станало е прекрасно. Стилиян Петров е добър човек”, каза министър-председателят. В центъра има условия за спорт, плувен басейн и всички удобства, за да бъдат децата със семействата си. “В началото на ноември месец ще открием първата част на АМ „Европа“, заяви премиерът. Министър-председателят коментира и темата с коронавирус пандемията като посочи, че страната ни успява да се справи. „Пандемията в Европа се върна. В България засега я контролираме добре, за да може животът да си върви и хората да не се плашат и тревожат“, допълни Бойко Борисов.

Новопостроеният център, който се намира между селата Опицвет и Безден, е третият подобен център в Европа след Норвегия и Италия. Изграждането му започва през 2018 г, като за целта са предоставени 3 млн. и 700 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Получена е и безвъзмездна помощ от община Костинброд в размер на 750 хил. лв. Устойчивостта на проекта е гарантирана и благодарение на финансиране по линия на Норвежката програма. Центърът включва седем къщички, в които ще се настаняват семейства, има и хотелската част, спортен център, столова, кухня и зали за занимания. Общият капацитет е за 40 души. В базата е изграден и параклис.


Share Follow

Leave A Reply