Председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов написа отворено писмо до президента Румен Радев. В него Рашидов припомня на държавния глава за тяхното посещение в Турция по повод встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Ердоган. „На летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това, че сме съграждани – родени сме в един и същи град”, пише Рашидов. Той казва, че тогава си е дал дума, че по никакъв повод няма да си позволи негативни реакции нито към Радев, нито към президентската институция.

„Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността”, коментира Рашидов. „Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов (за когото смятам, че може би е най-успешният президент, който сме имали в прехода) с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски”, се казва още в писмото на Рашидов до настоящия президент.

Вежди Рашидов,
Снимка: БГНЕС

Той отправя редица въпроси към Радев: „Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото. Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент? Не искате ли и Вие, като мен, да живеем в еволюция, а не във вечна революция? Моля Ви, господин президент, влезте във функциите си и извадете държавата от този врящ котел, защото тази държава е на всички ни”, завършва писмото си Рашидов.


Share Follow

Leave A Reply