9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус. Това каза директорът на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Благоевград д-р Огнян Митев, цитиран от БТА. Детето е било настанено в Детското отделение на лечебното заведение със съмнение за COVID-19. Направен е PCR тест в лабораторията към болницата, а след излизане на положителния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, посочи д-р Митев.

снимка: БГНЕС

По думите му детето е с пневмония, но състоянието му не може да се определи като тежко. Причината да бъде транспортирано в столицата е изискването деца с коронавирус инфекция да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, уточни д-р Митев. Той допълни, че PCR тестът на майката също е положителен.

снимка: www.thepublicdiscourse.com

Към момента капацитетът на леглата за лечение на COVID-19 в МБАЛ – Благоевград е запълнен малко над петдесет процента, каза още директорът на лечебното заведение. Ситуацията е значително по-спокойна в сравнение с предишни седмици, когато имаше и много случаи. В инфекциозно и във вътрешно отделение са настанени около 25 човека с коронавирус. През изминалото денонощие в областта има петнадесет нови случая, сочат данните от Единния информационен портал.


Share Follow

Leave A Reply