„Въпросът за оставката не е въпрос, който ни е затруднявал през годините. Борисов два пъти вече подава оставка. Нашата позиция, че в момента няма да подадем оставка, не е продиктувана от това, че толкова много искаме да сме в управлението още 6 месеца. При оставка и отиване на предсрочни избори проблемът е следният – машинното гласуване отпада, парламента се разпуска. Нито един икономически и социален закон не могат да бъдат приети в рамките на служебно правителство. Това означава никакви мерки по отношение на икономическата криза. Не може да има актуализация на бюджета, за да се приложат тия мерки, нито да бъде приет за следващата година”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Тома Биков
снимка: БГНЕС

Според него при един такъв сценарии България ще затъне в икономическа, а най-вероятно и в политическа криза, тъй като няма гаранция, че ще бъде съставено ново правителство. Биков подчерта, че управляващите опитват да подготвят държавата за предстоящата година и да се погрижат за пострадалите от кризата.

снимка: БГНЕС

„Разбирам исканията на протестиращите и ги уважавам. Но смятам, че тепърва българското общество ще има нов дневен ред и нови сюжети както в политиката, така и в икономиката”, заяви депутатът от ГЕРБ и изрази надежда, че българското общество ще намери точки на съгласие и ще бъде единно.


Share Follow

Leave A Reply